Groep 6 komt in actie

De kinderen van groep 6 hebben met het zelfgekozen project ‘kinderrechten’ verschillende plannen gemaakt om geld in te zamelen voor andere kinderen die in onveilige gebieden wonen. Zo zal er door een aantal kinderen een voetbaltoernooitje worden gehouden. Ook kun je meedoen aan een spelletjesmiddag en worden er thuis bij verschillende kinderen cupcakes gebakken. Misschien kun je ook je nagels laten lakken en kom je met mooie vlechtjes in je haar naar huis… en wie weet maak je met de koop van een lootje kans op een ‘heitje voor een karweitje’. Dit alles voor het goede doel!

Naam Bedrag Bericht Datum
Groep 6 de Krulder € 25,00
Dit bedrag hebben we opgehaald tijdens de actiemiddag in het winkelcentrum van het Hoornesplein. Top gedaan allemaal!
12 jun 2013
HVO / Shahd € 47,55
Namens Shahd
29 mei 2013
namens Ghorzang € 32,28
29 mei 2013
HVO € 5,51
Namens Demi
26 apr 2013
Groep 6 de Krulder € 40,00
17 apr 2013

Streefbedrag € 50,00
Ingezameld € 150,34
Doneer aan deze actie

Comments

kenny11 apr 2013 - 19:33

ik kenza samantha casandra en shahd en demi hebben all 34-,
en volgende week maandag verdienen we nog eens 18 euro van kenza

Evelien Plevier17 apr 2013 - 19:17

Trots ben ik op de kinderen van groep 6. Ze hebben al meer dan 40,- euro opgehaald voor War Child. Het hele bedrag is nog niet overgemaakt. Hiermee laten de kinderen van groep 6 goed zien hoe belangrijk zij het vinden om stil te staan bij andere kinderen die in een onveilige omgeving moeten leven. Ga zo door jongens en meiden.
Van meester Ton heb ik gehoord dat er per post op school een informatiepakket is afgegeven van War Child. Daar gaan we volgende week tijdens de (extra lange) HVO les mee verder.

Evelien26 apr 2013 - 21:42

Ik heb weer namens een kind in de klas 5,51 gedoneerd. Ik blijf het zeggen, ik ben hartstikke trost op jullie inzet. Soms is het best lastig om het leuk te blijven vinden omdat er ook wel wat dingen niet zo goed gaan, maar ook afgelopen woensdag tijdens de lange HVO les zag ik weer veel enthousiaste kinderen vol ideeën voor komende Koninginnedag. Jongens en meisjes van groep 6 ik wens jullie veel plezier bij alle activiteiten en na de vakantie gaan we kijken wat jullie inzet allemaal weer heeft opgebracht voor War Child.

Ellen (mamma van Kenza)29 mei 2013 - 12:33

Heel trots dat onze dochter zoveel inzet laat zien voor kinderen die het minder goed hebben. Ook haar klasgenootjes tonen veel inzet...ga zo door!

Evelien Plevier29 mei 2013 - 16:53

Leuk hoor, de reactie van de moeder van Kenza!
Komende dinsdag 4 juni gaan we dan eindelijk het plan 'de actiemiddag' uitvoeren in het winkelcentrum van het Hoornesplein. Na schooltijd van 15:15 tot 16:30 zullen we vier activiteiten gaan doen. Hopelijk treffen we veel enthousiaste mensen die aan dit goede doel willen doneren. We gaan het beleven.

Ghorzang 01 jun 2013 - 10:21

Ik ben heel blij dat ik en johnny €32,28 hebben opgehaald.
Ik hoop dat jullie ook doneren

Evelien Plevier12 jun 2013 - 22:37

De actiemiddag hebben we inmiddels gedaan. Met tevredenheid kijk ik terug. Ik vond het erg leuk en gezellig om deze middag samen met de kinderen van groep 6 te doen. Wat een inzet en plezier heb ik bij de kinderen gezien. De foto’s die zijn gemaakt laten dit mooi zien. Daarbij hebben de kinderen weer 25 euro opgehaald. Al met al zijn ze ver boven het streefbedrag uitgekomen. Daar kunnen ze heel wat kinderen mee helpen. Petje af voor groep 6! We sluiten het project volgende week af met een voorlichter in de les die iets komt vertellen over War Child.

Bea Uyttendaele14 jun 2013 - 15:37

Beste kinderen van groep 6,
jullie zijn een fantastische klas! Ik heb net jullie foto's op de site gezien en wat hebben jullie veel gedaan! Heel veel dank namens de oorlogskinderen die dankzij jullie inzet kunnen geholpen worden. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten. War Child is erg trots op jullie!
tot woensdag,
Bea (voorlichter war child)

Evelien Plevier19 jun 2013 - 23:18

Hallo allemaal,
Vandaag hebben we kennis gemaakt met Bea (zie foto), voorlichtster van War Child. Wat fijn dat zij kon komen om ons nog meer te vertellen over het goede werk van War Child en ons te vertellen dat er 12 kinderen geholpen kunnen worden met het door jullie ingezamelde bedrag. Door kinderen voor kinderen!
Met haar bezoek hebben wij ons HVO project over mensenrechten afgerond. Ik kijk met veel tevredenheid terug over jullie betrokkenheid en inzet. Het was heel leuk om dit met jullie te doen!

26-04-2013 - 21:29

Afgelopen woensdag hebben de kinderen van groep 6 weer verder gewerkt aan het voorbereiden van hun actie voor War Child. Helaas moesten we vaststellen dat de geplande spelletjesmiddag niet door kan gaan omdat we geen geschikte datum of middag kunnen vaststellen. De Koningsspelen nemen op school al veel ruimte en tijd in. Teleurstelling was er wel en dat mag ook want de plannen waren erg leuk.
Nu gaan de meeste kinderen van groep 6 een eigen actie houden op 30 april op de Koninginnedag en hopen hiermee nog extra geld in te zamelen voor War Child.

17-04-2013 - 19:58

Een aantal kinderen uit de groep hebben thuis met steun van hun moeder al een actie gehouden. Ze hebben samen cupcakes gemaakt en daarna verkocht. Zoals jullie kunnen zien is dit geld inmiddels overgemaakt naar War Child.

Vandaag tijdens een extra lange HVO les hebben de kinderen gewerkt aan verschillende posters om hun acties en ideeën verder uit te werken. Het is nog niet gelukt om een precies plan te maken over wanneer de activiteiten gehouden kunnen gaan worden. Dat hopen we volgende week te doen. Er is veel gedaan vandaag, kijk maar naar de foto's op deze pagina.

met een basisschool