Kili-Challenge-Irene

“Because in the end you won’t remember the time you spent in the office, or mowing your lawn, CLIMB THAT GODDAMN MOUNTAIN!” Jack Kerouac

Ik sta aan de vooravond van een geweldig avontuur. 20 januari 2018, vertrek ik naar Tanzania voor de beklimming van de Kilimanjaro voor War Child.

De Kili-kriebel ontstond bij mij een jaar geleden toen Geeske, een vriendin van mij, deze challenge aanging. Ik volgde haar op de voet en dacht alleen maar, wat gaaf, dat wil ik ook. Ik sprak dit uit naar Roos, die het beste antwoord gaf: “als jij dat gaat doen dan ga ik blind met je mee!”...en ze heeft haar woord gehouden ;-).

De persoonlijke uitdaging mag dan de eerste trigger zijn geweest voor dit avontuur, ik wist direct dat ik het voor War Child wilde doen. Ik draag deze organisatie een meer dan warm hart toe. Het leed dat wij de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen, de beelden van de stromen vluchtelingen het raakt telkens weer. Een schril contrast met hoe ik ben opgegroeid en hoe mijn kinderen mogen opgroeien. Tijd om wat te doen. Ik ga deze uitdaging aan om mijn eigen grenzen te verleggen en voor al die kinderen wiens grenzen ongewild verlegd worden.

Het avontuur op de hoogste berg van Afrika duurt 7 dagen. Via de Machame route klimmen we in 5,5 dag naar de top van 5895m om vervolgens in 1,5 dag af te dalen. Tijdens deze tocht kruizen we 5 klimaatzones van tropische temperaturen naar de ijzige kou op de top. Een enorme fysieke en mentale uitdaging. Maar vergeleken bij een jongen van 16 die zijn vader uren op z’n rug heeft moeten dragen om in veilig gebied te komen is dit natuurlijk peanuts….althans dat is iets wat ik me op de zware momenten voor ogen zal proberen te houden.

Mijn kinderen mogen elke dag naar school, zonder angst voor bommen en rakketten, zonder zich zorgen te maken of de school er morgen nog wel staat en of hun vriendjes er nog wel zijn. Zo zorgeloos is het voor deze kinderen helaas niet, maar War Child doet er alles aan om deze kinderen weer kind te laten zijn en hoop te geven voor de toekomst en dat is een enorme motivatie om die berg op te gaan.

Wil jij mij steunen in mijn missie om de top te halen en daarmee voor minimaal 30 kinderen, liefst nog veel meer, een jaar lang hulp te kunnen bieden, doneer dan via mijn actiepagina. Voor € 8,- steun je een kind een maand, voor €96 een jaar. Mijn reis betaal ik uiteraard zelf, dus donaties gaan rechtstreeks naar War Child.

Alvast enorm veel dank namens mij, War Child en de oorlogskinderen

Naam Bedrag Bericht Datum
Irene & Moussa € 700,00
Voor de kinderen die het zo nodig hebben
15 feb 2018
Lia Huisman € 20,00
Wat een top prestatie Irene!
Irene: "Ontzettend lief Lia, dat je mij en War Child wil steunen. Enorm gewaardeerd!!"
30 jan 2018
Sandra € 50,00
Voor de uitdaging, de inzet, om nooit te vergeten. En vooral voor het goede doel, voor de kinderen die niets te kiezen hebben...
Irene: "Dank lieve San, enorm gewaardeerd. Het was een onvergetelijke ervaring voor mij en met het totaal opgehaalde bedrag kunnen ongeveer 3000 kinderen geholpen worden. En daar doen we het voor! X"
26 jan 2018
Jacob & Lisette € 30,00
Lieve Irene, vandaag ben je als het goed is al halverwege, op weg naar de top!! Geweldig dat je dit doet, we hopen dat alles goed gaat. Veel liefs, Jacob & Lisette
Irene: "Yes I made it, het was geweldig. En geweldig ook dat jullie mij onderweg nog gesteund hebben. Te gek! Dank namens mij & War Child! Liefs"
24 jan 2018
Wil Kleuver € 100,00
Lieve Irene,
Wat top dat je dit doet, geweldig!
Warchild steun ik al jaren, maar natuurlijk doe ik heel graag een extra duit in het zakje voor dit fantastische doel.
Ik ben ervan overtuigd dat je deze klim, zeker met de kinders voor ogen waarvoor je dit doet, gaat volbrengen. Natuurlijk hoop ik ook dat het ook een onvergetelijke tocht voor je wordt met momenten waar je nog heel lang met heel veel plezier op terug zult kijken! Lieve Irene: toi-toi-toi,!
Alle goeds en liefs van Wil.
Irene: "Dank je wel lieve Wil, het was een onvergetelijke ervaring voor mezelf en we hebben bijna €300.000 opgehaald voor al die oorlogskinderen die het zo hard nodig hebben! Heel veel dank voor je steun! liefs, Irene"
23 jan 2018
Marjolein & Joan € 50,00
lieve Irene, vijf en een hakve dag klimmen: wauw, wij vonden vier dagen "plat" lopen al een heel eind. Heel veel succes, zet 'm op, jullie doel is het zeker waard !
Irene: "Dank jullie wel...geweldig om te zien dat al lopend de support vanuit nederland gewoon is doorgegaan. Het was een onvergetelijke ervaring!
"
21 jan 2018
Gemma € 20,00
Wat super stoer! Zet hem op!
Irene: "Dank je wel!! Zeer gewaardeerd!"
20 jan 2018
Sepp, Omar & Mamoun € 36,00
Gespaard door Sepp, Omar en Mamoun voor de oorlogskindjes.
19 jan 2018
Kim € 40,00
Hi Bakkie,
Machtig dat je dit gaat doen! Veel succes en mooie momenten gewenst: your're ready for this once in a lifetime adventure!
Irene: "Dank lieve Kimmie...geweldig al die support van iedereen!"
19 jan 2018
Sarah Menig € 22,75
Irene, wat super stoer dat je de Kilimanjaro gaat beklimmen voor war child. Heel veel succes maar vooral geniet ze! Geniet van de prachtige natuur, de ervaring en lieve mensen.
Groetjes!
Irene: "Dank je wel voor je support...het was onvergetelijk!!"
19 jan 2018
Irene & Einar € 40,00
Lieve Irene, wat mooi dat je dit gaat doen over 2 (!!) dagen. We lopen n stukje met je mee en met de kinderen waarvoor je dit doet. Geweldig. Climb that Mountain !
Irene: "Dank jullie wel!! Weer iemand om te volgen dit jaar..weet nog hoe je voor deed hoe langzaam ik straks loop en als het zover is dan zal ik aan je denken ;-)"
18 jan 2018
Tosca € 20,00
Wat een mooi avontuur ga je aan! Geniet ervan.
Irene: "Dank Tos, je support wordt gewaardeerd!!"
17 jan 2018
Albert Heijn Zandvoorterlaan € 245,60
Opbrengst emballage
16 jan 2018
Pom, Fess, Claire en Michiel € 50,00
YES!! Vet cool dat je dit gaat doen! Als het zwaar wordt: Kijk om je heen naar het landschap en geniet!
Irene: "Will do!! Dank lieve fam"
13 jan 2018
Wieteke & Eloïse € 100,00
Lieve (tante) Irene,

Wat een geweldige uitdaging en voor wat een goed en mooi doel!! Daar dragen wij natuurlijk graag aan bij.
Met je voorbereiding, doorzettingsvermogen en de beleving ter plekke gaat het je zeker lukken! We hopen dat je ook kan genieten onderweg van de ervaring en..."vanaf de top is alles mooier!"
Succes!!
Irene: "Wat lief Wiet, genieten ga ik zeker. En Eloïse is inmiddels een dubbele supporter. Kanjer die dame van jullie! Liefs"
07 jan 2018
Sandra van Maaren € 20,00
Irene, hoe gaaf en mooi wat je gaat doen!! Dapper, stoer en dankbaar. Heeeeeel veel succes en geniet!! Liefs
Irene: "Dit is dus echt zo'n verrassingsdonatie...zo leuk!! Wat lief dat je mij en daarmee War Child steunt. Dank, dank X"
07 jan 2018
Antoinette € 20,00
Lieve Irene, wat een geweldige uitdaging en mooi doel! Geniet van je weg naar de top en wees trots op jezelf, geen woorden maar daden! Topper!!
Irene: "Dank je wel, al die support is al zo geweldig. Sta te popelen. X"
07 jan 2018
Fleur € 20,00
Lieve Irene, wat een prachtige en krachtige missie. Zo stoer en mooi dat je dit gaat doen. Heel veel succes maar geniet ook zeker van deze ervaring! Let’s go for it, let’s go to the top!x
Irene: "Wat lief Fleur, dank je wel! Enorm gewaardeerd. Ga er iets moois van maken! X"
06 jan 2018
Marloes € 10,00
Go girls! Heel veel succes!!! Zet hem op!
Irene: "Dank lieve Loes!"
21 dec 2017
Marjolijn en Rob € 50,00
voor straks de laatste loodjes, heel veel succes, een prachtige uitdaging!!
Irene: "Lieve Marjolijn & Rob, heel veel dank voor jullie support. Het aftellen kan bijna beginnen! liefs"
10 dec 2017
Emballage donaties AH Zandvoortselaan € 213,70
06 dec 2017
Martha en Marjam € 450,00
Een heel mooie uitdaging en een heel mooi doel . Wij kennen je als een doorzetter, dus dit gaat zeker lukken. Met de kerstgedachten al in ons hoofd wensen wij je veel sportief plezier en weer veilig thuis komen
Irene: "Nou zeg wat een bedrag! Daar kunnen heel wat kinderen mee geholpen worden. Zeker een mooie kerstgedachte. Enorm veel dank!! liefs, Irene"
06 dec 2017
Merel en Michel € 75,00
Zet hem op Zus. Dit gaat je zeker lukken. Gave ervaring en een mooi doel. Denk aan je als je op de berg staat.
Irene: "Dank jullie wel!! Ik ga er voor en zal jullie proberen een beetje mee te nemen als ik op die berg sta of anders in elk geval daarna. Liefs, Irene"
03 dec 2017
Pubquiz avond voor War Child € 1.000,00
8 teams van 8 verschillende basisscholen uit Kennemerland hebben gestreden om de eer. Een avond van verbinding en gezelligheid en €1000,- opgehaald voor War Child!!!
29 nov 2017
Gwen € 15,00
Lieve Irene, wat een mooie uitdaging. Wens je veel succes, maar uiteraard ook plezier: met de voorbereidingen en de klim zelf uiteraard. Kijk uit naar je verhalen! xGwen
Irene: "Dank je wel Gwen. Heel lief en fijn dat je me steunt. X"
29 nov 2017
Ivar en Constanze € 50,00
Mooie actie! Heel veel succes.
27 nov 2017
Chantal € 20,00
Succes!
Irene: "Dank lieve Chan! "
26 nov 2017
Michel en Caroline € 50,00
Lieve Irene, wat een waanzinnige uitdaging en een heel goed doel, Warchild ! Veel succes en geniet ! Liefs Michel en Caroline
Irene: "Dank jullie wel voor de support. Zo gewaardeerd! En Caroline, we nemen je in gedachte mee hoor! Liefs"
25 nov 2017
Monica € 20,00
Lieve hockeymaatje, gaaf dat je dit doet! Succes en ook veel plezier.
Irene: "Dank voor je support Lieve Monica!"
08 nov 2017
Caroline en Pieter Paul € 288,00
Wij mochten 3 kinderen in veiligheid grootbrengen en dan is het prachtig om te zien dat jij deze uitdaging aangaat om andere kinderen steun te bieden. Letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte! Vergeet, ook als het zwaar is, niet te genieten van al het moois dat je gaat meemaken.
Irene: "Lieve Pap & Mam, dank jullie wel en wat een mooi symbolisch bedrag. Jullie 3 kinderen versus 3 kinderen die nu een jaar geholpen kunnen worden!! Echt super. En genieten ga ik! Liefs"
07 nov 2017
Eleonoor & Roland € 50,00
Lieve Irene, wauw wat een super bijzonder vooruitzicht en natuurlijk supporten wij jou! Geniet van de voorpret en natuurlijk heel veel succes straks in het nieuw jaar met deze bijzondere challenge. You can do iT! veel liefs, Ro & Leo
Irene: "Dank jullie wel...echt zo leuk en fijn die support! Ik ga er voor!! X"
02 nov 2017
Peter Ophorst € 10,00
Heel veel succes en haal die top
Irene: "Dank je wel Peter. Erg attent van je!!"
28 okt 2017
Ric en Simone € 50,00
Irene, wat een mooie uitdaging en voor een mooi doel, War Child. Veel succes en geniet er van!!
Irene: "Dank jullie wel voor de support. Zeer gewaardeerd!!!"
23 okt 2017
Eloïse en Papa € 100,00
Veel succes en plezier
Irene: "Lieve Eloïse, dank je wel(& papa en mama natuurlijk ook)....we doen het voor meisjes zoals jij die het minder getroffen hebben. Want jij hebt natuurlijk de hoofdprijs te pakken met zo'n thuis ;-)"
23 okt 2017
Marloes € 20,00
Hi Backie, wat een mooie onderneming! Wens je veel succes en energie, X Loes
Irene: "Dank lieve Loes!!
"
21 okt 2017
Elian € 25,00
"Oh dear Irene, there ain't no mountain high enough
Ain't no valley low enough
Ain't no river wide enough
To keep you from getting to the Kili…! " (vrij naar Marvin Gaye;-) )
Wat ga jij een mega gave challenge doen, ik ben nu al trots op je! Heel veel plezier met de voorpret en straks in januari 2018 knallen met z'n allen op die berg. Good luck, mooie actie!
Veel liefs, Elian
Irene: "Veel dank E.! Dat liedje zal ik zingen als ik die berg op klim :-) X
"
17 okt 2017
Emma, Sarah & Sophie € 50,00
Dat ook een ander kindje kan genieten van de mooie dingen in t leven!

Toi, toi, toi lieve Irene!
Irene: "Dank lieve mooie meisjes!! Hiermee kunnen weer andere mooie meisjes geholpen worden en daar zijn ze vast heel erg blij mee!"
17 okt 2017
Pauline € 20,00
Op naar een onvergetelijke ervaring voor jou en een beter leven voor de oorlogskinderen!! Succes Irene en tot morgen!!
Irene: "In de vertraging, maar super veel dank. Zo fijn die support!
"
17 okt 2017
Liesbeth € 25,00
Wat geweldig dat je dit doet, Irene! Trots dat ik een teamgenoot van je ben. Heel veel succes en geniet ervan!
Irene: "Wat een lieve woorden! Dank voor je support. Echt super!"
17 okt 2017
Geeske € 20,00
Lieve Ireen...en dan ga ik nu jou op de voet volgen, hoe cool!
Ik ben zo trots en blij voor je dat je dit onvergetelijke avontuur aangaat en ook nog een heel goed doel daarbij steunt..heel veel succes! xxx
Irene: "Dank lieve Gees...zo kan je het aan de zijlijn nog een keer mee beleven. Zonder jou was ik nu waarschijnlijk niet gegaan. Maar kijk er echt enorm naar uit! Xx"
17 okt 2017
Lisette € 10,00
Succes en geniet op en van grote hoogte.
Irene: "Dank Lisette. Zeer gewaardeerd!!"
17 okt 2017
Alexandra & Jaap € 50,00
Lieve Irene, eindelijk ga jij je droom waar maken! Wat mooi om deze uitdaging voor jezelf aan te gaan en dit als doel te hebben. Succes!
Irene: "Dank jullie wel! Ik heb je niet kunnen overhalen ;-) maar geweldig dat jullie me steunen en volgen."
16 okt 2017
Fransje & Bart € 50,00
Succes!
Irene: "Super Fransje! Enorm bedankt.
"
16 okt 2017
hugo en marijke T.P. Westerwatering € 58,95
Elke meter telt
Irene: "Zo is het...en ik heb er een hoop te maken straks ;-)...Dank voor jullie steun!
"
13 okt 2017
Nanette & Fulco € 50,00
Wat een mooie uitdaging! Veel succes en geniet van dit avontuur.
Irene: "Dank voor jullie support! Elke donatie motiveert. Super!"
11 okt 2017
Robert en Saskia Puper € 10,00
Alleen al omdat je Roos meekrijgt, van ons ook een kleine bijdrage. Geniet van de tocht samen.
Irene: "Nou ja, wat ontzettend leuk!! Dank jullie wel voor de support. Zeer gewaardeerd. We gaan er iets moois van maken samen!"
08 okt 2017
Esmee € 50,00
Een heel mooi avontuur, ik zal je op afstand volgen.... zet m op!!
Irene: "Dank dank, zal aan je denken op die berg ;-)
"
04 okt 2017
Jeroen & Brigitte € 50,00
Wat een prachtig avontuur! Zet m op!
Irene: "Super veel dank voor jullie donatie...enorm gewaardeerd!"
04 okt 2017
Jolien & Jeroen € 25,00
Lieve Irene,
Wat mooi, inspirerend en bovenal stoer dat je dit avontuur aangaat! Wij wensen je heel veel succes bij jouw Kili-Challenge!
03 okt 2017
Dani & Mirka € 48,00
Lieve Irene, wat ontzettend goed en wat onwijs gaaf! Heel veel succes! Liefs
02 okt 2017
Jennifer en Ton Backhuijs € 50,00
Veel succes
01 okt 2017
Marianne en Bas € 40,00
Super Ireen!!!! Toitoitoi met de voorbereidingen en straks met de klim!!
Irene: "Dank Huib! Kijk er met gezonde spanning naar uit!!"
01 okt 2017
Norbert & Suzanne € 50,00
Zet 'm op, Irene. Wat een gaaf avontuur en voor zo'n goed doel!
Irene: "Dank Neef, geweldig dat jullie me steunen!"
30 sep 2017
Eugenie en Martin Verhoef € 50,00
jouw verhaal raakt mij en ook ik besef zo vaak dat hoe wij met onze kinderen leven en wat we daarin kunnen geven zo bevoorrecht zijn. Dus ga er voor!
Irene: "Dat ga ik zeker en enorm veel dank voor de support!"
30 sep 2017
Floor Berger-Selman € 50,00
Ireen, wat geweldig dat je dit doet! Voor jezelf en voor de kinderen. We steunen je uiteraard heel graag. Zet em op!!!
Irene: "Dank Floor, nu al hartverwarmend al die support! "
30 sep 2017
Lieske € 20,00
Goed van je Ireen!! X
Irene: "Dank Lies, enorm gewaardeerd!!X"
30 sep 2017
Manja Harmsen-Schoemaker € 50,00
Lieve Irene, wat een prachtig en uitdagend plan. Ik wens je een goede voorbereiding en een prachtige ervaring. Ik steun jou en Warchild uiteraard!!
Irene: "Dank! Super lief. En na afloop prik ik graag weer een eetdate in het Apeldoornse! X"
30 sep 2017
Marjolijn Koppenol-Bender € 50,00
Lieve Irene, fantastische trip voor een goede zaak, War Child! Heel veel succes met de voorbereidingen. Liefs uit Zuid Afrika
Irene: "Dank lieve Lijn, zal aan je denken dan want hemelsbreed ben ik dan best dichtbij! X
"
30 sep 2017
Clau & Mark € 48,00
Geweldig dat je deze challenge aangaat en ik twijfel er geen moment aan dat jij die top zal halen. Succes wijffie, we gaan je volgen! X
Irene: "Dank je wel Clau & Mark. De eerste donatie...te gek!
"
29 sep 2017

Streefbedrag € 4.000,00
Ingezameld € 5.006,00
Doneer aan deze actie

Er zijn nog geen updates voor deze actie.