Ik kom in actie voor Jemen

De burgeroorlog in Jemen loopt steeds verder uit de hand. Volgens de VN is er zelfs sprake van de grootste humanitaire crisis ter wereld. Er is werkelijk tekort aan alles: voedsel, medicijnen en veiligheid. In dit conflict wordt de bevolking het hardst getroffen. Kinderen zijn daarbinnen één van de meeste kwetsbare groepen. 

Yassar

"De eerste raket viel op de poort van het ziekenhuis. Het geluid was doodseng. Ik zag de lichamen van mensen. Ook mijn vader overleefde het niet." Yasser is 12 jaar oud. Hij verloor zijn hele familie na een luchtaanval op een kamp in het noorden van Jemen. Kinderen als Yassar moeten dagen zonder voedsel leven. Ze hebben geen veilige plek om weer even kind te kunnen zijn.

Hoe helpen wij

Ondanks dat het lastig is om het land binnen te komen, weet War Child de bevolking te bereiken. Samen met War Child UK helpen we de meest kwetsbare kinderen door het uitreiken van voedselbonnen. Met zo’n bon kan een gezin genoeg voedsel kopen voor één maand. Daarnaast repareren we scholen en creëren we Child-Friendly Classrooms: een veilige plek in het chaos van het geweld. Hier volgen kinderen onderwijs en kunnen ze weer spelen.

#ikkominactievoorjemen

Maar liefst de helft van de bevolking – zo’n 14 miljoen mensen – wordt getroffen door hongersnood. Daarvan lijden 1.8 miljoen kinderen aan acute ondervoeding. Bij 400.000 kinderen onder de vijf jaar is dit levensbedreigend. Zij hebben jouw hulp heel hard nodig. Kom zo snel mogelijk in actie. 

Actie status

0%
Ingezameld %
€ 20
Ingezameld €
€ 100.000
Streefbedrag €
Ik kom in actie voor de kinderen in jemen
Aqil Dahhan
› Lees verder Doneren
Team Jemen
merel van tongeren
› Lees verder Doneren