Show thumbnails Hide thumbnails

Football Unites Us

Het is niet voor niks de populairste sport ter wereld: voetbal. Voetbal verbindt en brengt mensen samen. Naast dat het leuk is om te doen én om naar te kijken is het ook een goede manier om spanningen weg te nemen. Daarom staat voetbal centraal in het nieuwe project van War Child, de KNVB en Right To Play.

Spanningsveld

In de afgelopen zeven jaar is – met de komst van meer dan een miljoen Syrische vluchtelingen – de Libanese bevolking met bijna een derde toegenomen. Spanningen tussen de lokale gemeenschappen en de vluchtelingen lopen soms hoog op. Banen zijn schaars en jongeren hebben moeite om hun plekje in de samenleving te vinden. Deze jongeren hebben houvast nodig.

SAHA

Het Sports and Humanitarian Assistance project (SAHA) is opgezet om dit aan te pakken. Voor dit project werkt War Child samen met Right To Play en de KNVB om de leiderschapskwaliteiten van een nieuwe jongerengeneratie in Libanon te ontwikkelen. En de sociale cohesie tussen de gemeenschappen te bevorderen.

Voetbal en sportactiviteiten spelen een belangrijke rol in dit project. Ongeveer 300 lokale jeugdleiders krijgen training van gekwalificeerde KNVB-coaches. Deelnemers van dit project organiseren toernooien en activiteiten voor zo’n 3500 kinderen uit allerlei gemeenschappen in Libanon, zowel Syrisch als Libanees. Dat voetbal echt niet alleen voor jongens is wordt wel bewezen: 40 procent van de kinderen die meedoen is een meisje.


WIN WIN

Deze sportactiviteiten helpen de kinderen bij het ontwikkelen van hun talenten. Ook zorgen deze activiteiten ervoor dat de verschillende gemeenschappen dichter bij elkaar worden gebracht. De talenten van jongeren worden verder ontwikkeld door de life skills sessies die zijn georganiseerd door War Child en Right To Play. Daarbij worden ook de ouders en de mensen uit de gemeenschap betrokken.

Dit nieuwe project is de tweede stap in het Sports and Humanitarian Assistance initiatief, dat gefinancierd wordt door de Nederlandse overheid. De uitkomsten van het project worden nauwkeurig bijgehouden om de effectiviteit en de duurzaamheid van het project te garanderen.

Dit alles, zal de vrede bevorderen en verschillende gemeenschappen – inclusief de Syrische en Palestijnse vluchtelingen – in Libanon dichter bij elkaar brengen.

Omdat voetbal ons verenigt. #footballunitesus