Hoi ik ben Mustafa


I want to be a superstar!

“Ik word acteur”, roept de Mustafa vol trots. Hij staat met zijn armen gespreid. En heeft een grote lach op zijn gezicht. Hij speelt samen met andere Afghaanse kinderen mee in een toneelstuk. Hij doet dit bij een organisatie die War Child helpt. De organisatie organiseert veel activiteiten, ook voor werkende kinderen.

Zes dagen dertien uur per dag werken

Van 07.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur s’ avonds werkt Mustafa zes dagen in de week in een naaiatelier. Omdat Mustafa er alles voor over heeft om een superster te worden, maakt hij naast zijn drukke werkende bestaan ook nog tijd vrij om toneel te spelen.

Jongens en meisjes

Een groep van vijftien kinderen van elf tot zestien jaar treedt op verschillende plaatsen in en vlakbij de Afghaanse stad Herat op. Wat deze groep kinderen anders maakt, is dat jongens en meisjes met elkaar op het toneel staan. In Afghanistan is dit niet gewoon omdat mannen en vrouwen nooit dingen samen doen. Het is ook bijzonder dat meisjes op het podium staan. Meisjes horen dat niet te doen in Afghanistan omdat dit niet past bij de ideeën van veel Afghanen.