Actie op school

Je kunt natuurlijk ook samen met anderen in actie komen voor War Child. Met je hele klas of sportteam, bijvoorbeeld. Of zelfs met de hele school!

Als je dat wilt, dan is het wel goed om het eerst even te vragen aan je leraar of bij je sportclub.

Het helpt als je vooraf vast over deze dingen nadenkt:

• Welke actie wil je doen? Verzamel wat ideeën.
• Hoe organiseer je het allemaal en wie gaat wat doen?
• Als het een actie op school of in de klas is: wil je alleen een actie doen of ook iets over kinderen in oorlog leren?

Leg het idee dan voor aan je leraar of je coach! Vergeet ook niet om te regelen dat één persoon de actie bij War Child aanmeldt.

Een paar ideeën voor acties met je klas of school:

- Een actiedag met de school, met een rommelmarkt, spelletjes en een sponsorloop. De opbrengst van de actiedag kun je dan doneren aan War Child.
- Organiseer een (kerst)markt op school, en laat je ouders de opbrengst storten op giro 6669.
- Organiseer een musical of een toneel- of muziekvoorstelling
- Maak kunstwerken en organiseer een kunstveiling. Misschien kunnen kunstenaars uit de buurt of ouders die mooi kunnen tekenen of schilderen ook meedoen!
- De 5 euro actie! Alle leerlingen lenen € 5 van school en proberen om daar iets mee te doen waar ze meer geld mee kunnen verdienen. Bijvoorbeeld iets maken en dat verkopen. De geleende € 5 geef je terug aan je school en wat je meer hebt verdiend gaat naar War Child.
- Een sponsorloop waarbij ouders en bekenden je een bepaald bedrag geven voor iedere (halve) kilometer die je loopt. De opbrengst kun je doneren aan War Child.
- Jouw tekening op een mok, wenskaart of placemat? Doe met je klas mee met de Tekenfund actie en krijg een eigen online webwinkeltje. Met het geld dat de leerlingen ophalen kan War Child oorlogskinderen een veilige plek geven.

 NB: Welke actie je ook doet met je school of sportclub, zorg ervoor dat je deze eerst aanmeldt op www.warchild.nl/kids/kom-in-actie