Marco Borsato over War Child

Marco Borsato is al 15 jaar nauw betrokken bij War Child. Als ambassadeur vertelt hij zoveel mogelijk mensen over wat oorlogskinderen meemaken en het werk wat we doen. Maar Marco doet meer. Hij bezoekt bijna ieder jaar wel een van de landen waar we werken. Dat betaalt hij zelf. Zo reisde hij in februari 2013 nog naar Congo, midden in Afrika.

Marco weet wat oorlog is

Marco weet ontzettend goed wat oorlog met kinderen doet. Omdat hij zich al zo lang voor War Child inzet en veel kinderen zelf heeft gezien en gesproken. De laatste jaren praat Marco ook veel met journalisten. Hij legt op radio en tv uit wat War Child doet voor oorlogskinderen en waarom dat zo belangrijk is.

“Mijn ambassadeurschap voor War Child maakt mij blij”

Natuurlijk zingt hij ook. Marco blijft een artiest in hart en ziel. En hij doet mee aan populaire tv-programma’s, zoals de Voice Kids. Maar War Child zal altijd een speciale plek in zijn hart hebben. “Mijn ambassadeurschap voor War Child maakt mij blij. Misschien nog wel meer dan het zingen”.

Marco bedacht de schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’. Deze vertelt het verhaal van oorlogskinderen, op een manier zoals we dat ook doen in onze programma’s: met muziek, zang en dans.