• Hoi, ik ben Mustafa
    I want to be a superstar!
Show thumbnails Hide thumbnails

Afghanistan

In Afghanistan is er al zo lang oorlog, dat veel inwoners niet eens weten hoe een leven zonder oorlog is. Het land is verder verwijderd van vrede dan ooit. Miljoenen mensen zijn op de vlucht.

Waarom is er oorlog?

In Afghanistan wonen verschillende stammen, die het vaak niet eens zijn met elkaar. Ook zijn ze het vaak oneens met de regering en willen ze hun eigen regels volgen. Dit zorgt er regelmatig voor dat ze met elkaar gaan vechten. Maar ook andere landen bemoeien zich met Afghanistan. Hierdoor is het er al tientallen jaren oorlog.

Wat zijn de gevolgen van de oorlog?

Miljoenen mensen zijn gevlucht uit hun woonplaats. Meisjes trouwen al heel vroeg, en gaan dan niet meer naar school. Sommige kinderen worden achtergelaten in weeshuizen, omdat hun ouders denken dat hun kinderen daar een beter leven krijgen.

Hoe is het er nu?

Afghanistan is een erg arm land, dus het leven is er niet makkelijk. Er zijn weinig plekken waar kinderen veilig kunnen spelen, of naar school kunnen. En er zijn nog steeds aanslagen. Heel veel vluchtelingen zijn nog steeds niet terug in hun eigen woonplaats.

Wat doet War Child in Afghanistan?

War Child helpt samen met andere organisaties kinderen die het moeilijk hebben.  Vaak gehandicapte kinderen, straatkinderen, en jonge meisjes - in en rondom Kabul. Omdat volwassen het vaak te druk hebben met hun eigen problemen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen gewoon naar school kunnen. Vrolijk kunnen zijn en weer de kans krijgen om er bij te horen. Op een veilige plek, een Safe Space, kunnen zij hun verhaal kwijt, weer spelen en leren.