• Sanaa speelt weer buiten
    Sanaa heeft meer zelfvertrouwen en maakt nieuwe vriendjes dankzij project Jeugdhelden.
  • Elmyrah voelt zich veilig op het podium
    Ze zegt: "Ik durf nu op het podium voor een groot publiek te staan. Op het podium voel ik me veilig en rustig"
  • Ahmad is weer blij
    Dankzij War Child haal ik betere cijfers dan ooit!
Show thumbnails Hide thumbnails

Bezet Palestijns gebied

Er is veel spanning tussen de Palestijnen en Israëliërs. Geweld ligt er in Bezet Palestijns Gebied dagelijks op de loer. Hierdoor kunnen de kinderen niet veilig spelen en hebben ze nare nachtmerries.

Waarom is er oorlog?

Ruzie kan soms erg ingewikkeld zijn. Dat is zo tussen Israël en de Palestijnen. Al 66 jaar lang. Er is heftige ruzie over land, geloof en afkomst. Er gaat geen dag voorbij zonder dreiging van geweld. Kinderen groeien op in angst en woede. 

Wat zijn de gevolgen van de oorlog?

Door de oorlog zijn miljoenen Palestijnen gevlucht. Nog steeds zijn er aanvallen in Bezet Palestijns Gebied. Dagelijks hebben kinderen te maken met de gevolgen van het conflict. Ze voelen zich gevangen, boos en hebben last van nachtmerries. 

Hoe is het er nu?

Door het conflict zijn meer dan 6000 Palestijnse families op de vlucht. Meer dan de helft van de jongen in het gebied kan niet werken. Veel mensen hebben honger en kinderen kunnen vaak niet naar school of de dokter. Op verschillende plekken in het land vinden soms aanvallen plaats. Maar je weet nooit wanneer en waar. Er zijn geen veilige plekken om te spelen. Kinderen voelen zich daardoor bedreigd en bang. Sommige kinderen dromen ’s nachts eng. En weten niet hoe ze met andere kinderen moeten omgaan. 

Wat doet War Child in bezet Palestijns gebied?

War Child kiest partij voor de kinderen. Kinderen in Israël krijgen hulp van de regering. Palestijnse kinderen niet. Daarom helpt War Child hen. Wij zorgen voor een veilige plek waar kinderen kunnen spelen. Waar ze even niet bang hoeven te zijn, maar juist vrolijk. Alle spanning verdwijnt dan even. Dat is fijn. Dan kun je namelijk ook beter omgaan met nachtmerries en leer je rustig te blijven bij gevaar. En de kinderen leren zo weer samen te spelen en vrienden te maken.

Samen met lokale organisaties, ouders/verzorgers, leraren, bestuurders en vooral met de kinderen zelf werken we aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Zodat ze weer kunnen geloven in een betere toekomst.