Wat doet War Child?

War Child is in 1995 opgericht door Willemijn Verloop. Ze wilde kinderen helpen die in oorlog leven en het moeilijk hebben.

Bang en in de war

Oorlogskinderen hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze bang en in de war zijn. Veel kinderen durven zelfs niet meer met andere kinderen te spelen. Ze kunnen vaak niet naar school, niet buiten spelen of ze moeten op de vlucht voor het geweld. Veel kinderen wonen zonder familie in een kamp.

Hoe het is om op te groeien in een oorlog, staat hier.

Veilig zijn

Veiligheid is meer dan een hek om de school. Het is bijvoorbeeld ook dat je niet geslagen wordt door je ouders, de juf of je meester. War Child zorgt ervoor dat kinderen op een veilige plek zoals een jeugdcentrum kunnen spelen en leren.

Sterker worden

War Child organiseert allerlei sport- en spelactiviteiten. Kinderen maken samen muziek, dansen, tekenen, spelen toneel en sporten. Dingen die eigenlijk heel gewoon zijn.

Hierdoor voelen de kinderen zich weer goed. Ze vergeten hun angst en verdriet. Ze krijgen weer zelfvertrouwen en leren omgaan met andere kinderen. Ze worden sterker.

Samen leren

Kinderen die in oorlog leven, kunnen vaak niet naar school. War Child leert ze lezen en rekenen, zodat ze niet teveel achter raken. Leraren leren wat ze op school met sport en spel kunnen doen en waarom dat belangrijk is voor kinderen.