Lespakketten

Wat zijn kinderrechten? Hoe komt het dat kinderen als soldaten moeten vechten, en wat doet War Child daar aan? Vraag hieronder de gratis digitale lespakketten voor de bovenbouw van de basisschool aan, en behandel deze thema’s in je klas!

Hoe is het om in oorlog op te groeien? Of te vluchten voor oorlog? En kunnen kinderen overal naar school? Lespakketten over o.a. deze thema's kun je hier gratis downloaden.

Kinderrechten

In oorlogsgebieden worden de rechten van kinderen vaak met geweld geschonden. Het lespakket Kinderrechten laat leerlingen via het werk van War Child kennismaken met de Rechten van het Kind, en legt uit waarom het zo belangrijk is dat deze beschermd worden.

Kindsoldaten

Kinderen worden vaak gedwongen om te vechten als kindsoldaat. Het lespakket Kindsoldaten gaat over het leven van kindsoldaten, met als voorbeeld Oeganda. Over hoe hun rechten om op te groeien in veiligheid zijn geschonden, en wat War Child daaraan doet.

   
   

Kindsoldaten in Colombia

Het lespakket Kindsoldaten Colombia hoort bij het kinderboek Ramiro, kindsoldaat van Ineke Holtwijk. Het vertelt de belevenissen van kindsoldaat Ramiro en wat dit met hem doet. Kinderen leren zo wat kindsoldaten zijn, hoe ze leven en hoe hun rechten worden geschonden. En hoe War Child zich voor hen inzet.

Oorlogskinderen

Evelien Pullens schreef het indrukwekkende boek Waar ik woon is het oorlog. De fictieve verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het bijbehorende lespakket Oorlogskinderen bevat creatieve opdrachten die helpen bij het lezen van de verhalen en de verwerking ervan. Helemaal War Child!

 DOWNLOAD NU!

Disclaimer: 

War Child verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Dit is terug te lezen in het privacy statement. Zie https://www.warchild.nl/privacy-statement voor de meeste recente versie. Als je op deze informatie geen prijs stelt kun je dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan War Child, Antwoordnummer 9295, 1000 WZ, Amsterdam of via info@warchild.nl.