Veilig spelen en leren

Over de hele wereld leven er miljoenen kinderen in oorlog. En zij hebben het vaak erg moeilijk. Want oorlog is gevaarlijk.

Oorlogskinderen kunnen vaak niet naar school, en ook niet eens buiten spelen. Soms moeten ze vluchten. En wonen ze in een kamp. Alleen, zonder ouders. Ze zijn bang en verdrietig. Ze durven zelfs niet meer met andere kinderen te spelen door wat ze hebben meegemaakt. 

Een veilige plek
In de landen waar War Child werkt is oorlog. Of er was vroeger oorlog. War Child heeft daar veilige plekken, Safe Spaces, gemaakt, waar oorlogskinderen kunnen spelen en leren. Ze maken samen muziek, dansen, tekenen, spelen toneel en sporten. Dingen die eigenlijk heel gewoon zijn. Zo vergeten ze hun angst en verdriet. Ze worden weer blij en kunnen beter omgaan met hun nare herinneringen. Ook leren ze er lezen en rekenen. Zodat ze niet te veel achter raken met school. Ze worden sterker.

 

Kom in actie
Om zoveel mogelijk oorlogskinderen te kunnen helpen, zijn er meer veilige plekken nodig. Veilige plekken waar kinderen weer kunnen dromen. Bedenk een te gekke actie. Alles kan en mag. En doneer het geld aan War Child.

Doe mee! Geef gevluchte oorlogskinderen een veilige plek.