Veelgestelde vragen

Kijk of jouw vraag hieronder staat.

Wat doet War Child?

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat doen we wereldwijd. Van Colombia tot Afghanistan. Niet omdat we dat  zo leuk vinden. Maar omdat die kinderen daar recht op hebben. Meer weten.

Waar is War Child?

War Child heeft programma’s in deze landen.

Hoeveel kinderen bereikt War Child?

In 2017 bereikten wij 374,379 kinderen en ouders. Zo deden wij dit.

Hoe kan ik bijdragen?

War Child kan het niet alleen. We kunnen alle support gebruiken. Ook die van jou.
•    Word Friend. Dan machtig je War Child om maandelijks of eenmalig een bepaald bedrag van je rekening af te schrijven.
•    Organiseer een actie. Verzin een leuke actie en geef het geld aan War Child.
•    Sponsor War Child met je bedrijf. Word Bedrijfssponsor.
•    Laat zien dat jij ook vind dat kinderen niet thuis horen in oorlog. Voeg War Child aan je profiel toe op Facebook & Instagram en volg ons op Twitter en LinkedIn. En laat offline van je horen dat oorlog en kinderen niet samengaan. Nooit.

Waar gaat mijn bijdrage naar toe?

Naar de kinderen. We besteden een zo groot mogelijk deel van het aan ons toevertrouwde geld aan de programma’s die we voor kinderen uitvoeren. We gaan uit van de kracht van kinderen. We stellen hen in staat zelf hun toekomst weer vorm te geven. Daar hebben we een grondige aanpak voor.
•    Met psychosociale steun kunnen kinderen hun ervaringen beter verwerken.
•    Kinderen krijgen onderwijs zodat ze onafhankelijk een toekomst kunnen opbouwen.
•    War Child beschermt kinderen tegen geweld in (na)oorlogse gebieden.

In ons jaarverslag staat hoeveel we per jaar uitgeven aan hulpverleningsprojecten.

Hoeveel geld geeft War Child uit aan het binnenhalen van donaties?

War Child heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen. Dit betekent dat wij niet meer dan 25% van onze inkomsten aan fondsenwerving mogen besteden. War Child zit daar ruim onder. Hier lees je hoeveel wij in 2017 uitgaven.

Werkt de creatieve aanpak?

Ja zeggen de kinderen, hun ouders en hun leerkrachten. Ja, is ook de uitkomst van evaluaties en onderzoeken. De creatieve workshops helpen kinderen beter met hun emoties om te gaan. Daarnaast groeit hun zelfvertrouwen, leren ze met anderen samenwerken en kunnen ze weer plezier maken.

Kan ik het jaarverslag van War Child lezen?

Dat kan. Ga naar www.annualreportwarchild.org om het meest recente jaarverslag te lezen.

Hoe komt War Child aan geld?

Dankzij al onze donateurs kan War Child haar werk doen. Scholen, verenigingen en individuen zetten zich in voor War Child door acties te organiseren. Daarnaast sponsoren bedrijven zowel met geld als met producten of dienstverleningen. Ook krijgt War Child ondersteuning van bijvoorbeeld de Nationale Postcode Loterij en een aantal andere fondsen. Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft War Child subsidie.

Marco Borsato is jullie ambassadeur. Kan hij een cheque van mij/ons in ontvangst nemen?

Veel artiesten zoals Marco Borsato en Micheala DePrince steunen War Child’s werk omdat muziek er een belangrijke rol in speelt. Deze artiesten komen graag op eigen initiatief in actie voor War Child. En daar zijn we ontzettend blij mee. We kunnen echter helaas niet bemiddelen bij verzoeken om bekende Nederlanders te betrekken in een actie.

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

Bel met een van onze medewerkers op 020-422 77 77 of stuur een bericht via ons contactformulier.

Hoe kan ik mijn machtiging opzeggen of stopzetten?

Om jouw steun aan oorlogskinderen op te zeggen kun je dit tussen 9.30 en 16.00 telefonisch doorgeven aan één van onze medewerkers op 020 - 758 2299. Wij zorgen ervoor dat je verzoek zorgvuldig wordt verwerkt in onze administratie. Lees hier hoe je je donatiebedrag kunt verlagen.

Hoe kan ik geld geven met belastingvoordeel/een notariële akte?

Bekijk hier hoe je War Child extra kunt steunen, zonder dat het jou meer geld kost.

Wat doet War Child met mijn klacht?

Download hier de klachtenprocedure

Kan War Child mij bellen?

Ja, de steun aan oorlogskinderen is hard nodig. In veel landen waar we al zitten zijn we nog lang niet klaar. En er zijn nog miljoenen kinderen slachtoffer van geweld. Om die ook te bereiken hebben we donateurs nodig. Die trekken we ook telefonisch aan. Daarvoor maken we gebruik van een telemarketingbureau.

Als u niet gebeld wilt worden kunt u dat aangeven door uw gegevens achter te laten bij het belmeniet-register (www.bel-me-niet.nl)

Ook bellen we regelmatig nieuwe donateurs om ze te bedanken en te controleren of we alle gegevens correct hebben ontvangen. Heb je misschien ons telefoontje gemist van 020-7870156? Geen probleem, we proberen het altijd nog wel een paar keer!

Collecteren jullie ook?

Nee, War Child haalt geen contant geld op langs de deur of op straat. Wel werven we donateurs langs de deur, die War Child kunnen machtigen een donatiebedrag af te schrijven van hun bankrekening. Maar ook hier betreft het nooit contant geld.

Kan ik War Child kleding, knuffels, of voedingsmiddelen aanbieden?

War Child stuurt geen goederen naar oorlogsgebieden. War Child is gespecialiseerd in psychosociale hulp, onderwijs aan kinderen in oorlogsgebieden en de bescherming van kinderen. Daar richten we ons op. Wel kun je ons steunen met producten en diensten.

Kan ik ook werken bij War Child?

Op de vacaturesite staan alle beschikbare banen, vrijwillige functies en stages. Kijk hier voor alle vacatures.

Krijgt War Child subsidie?

War Child krijgt subsidie van verschillende overheden en institutionele donoren, waaronder de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Unie, UNICEF en ECHO.

Is er ook een nieuwsbrief?

Jazeker! Meld je aan en ontvang een paar maal per jaar de Peace of Post. Klik hier om je aan te melden.

Waar kan ik persberichten vinden?

Klik hier

Kan ik de statuten van War Child inzien?

Jazeker, deze vind je hier.

Heeft War Child gedragsregels?

Ja, die vind je hier.